Toezichtshoudende autoriteit: Orde van Architecten / Raad West-Vlaanderen
Gedragscode:  Reglement Beroepsplichten                                               
Sociaal Infopunt

Sociale kantoren OCMW
Oostkamp, Belgiƫ - 2009
Back
Next
Het Sociaal Infopunt dient een invulling en nieuwe bestemming te geven aan het bestaande gemeentehuis van Oostkamp: onthaal met advies en administratie voor het OCMW Oostkamp. Het gelijkvloerse plateau situeert zich 1.31 m boven het maaiveld en biedt geen comfortabele en vooral geen uitnodigende toegang voor mindervalide bezoeker.

Er is geopteerd om het klassieke en vrij duistere interieur uit te zuiveren, de aandacht af te wenden van ornamentering en decor door een uniforme kleur op wand en houten balkenplafond te plaatsen en enkel deze elementen te versterken die ook hoogte en verhouding onderstrepen.

De hoogtewerking van de centrale hall wordt door eenheid van kleur bekomen, waar ook de trap als monumentaal element terug te vinden is door een zwarte kleur mee te geven, als verlengstuk van de hall als circulatieruimte die is betegeld met zwarte black slate tegel. Een rode loper benadrukt de monumentaliteit en refereert naar het vroegere (historisch) gebruik: het celebreren van de ontvangst van prominente genodigden in het gemeentehuis (protocolaire betekenis)