Toezichtshoudende autoriteit: Orde van Architecten / Raad West-Vlaanderen
Gedragscode:  Reglement Beroepsplichten                                               
Groenhove - Virgo Fidelis

Multifunctionele ruimte
Torhout, België - 2012
Back
Next
Het bestaande plan opgevat als gebouwen configurerend rond binnentuinen en transparant opengetrokken vanuit een aantal functionele entiteiten naar het park toe, wordt hedendaags met respect voor de kwaliteiten van de architecturale ruimte en materialen versterkt in zijn aanpassingen en nieuwbouwtoevoegingen.
De schikking van de functionele entiteiten wordt afleesbaar, helder geschikt op de circulatielijnen en functioneel opsplitsbaar, afsluitbaar.

De architecturale promenade rond de binnentuinen, werk- en vergaderplekken, discreet en publiek zijn een verweven geheel voor activiteiten en ontmoetingen. Een revitaliseren van de functies met de nieuwe architecturale accenten is hier een belangrijk vertrekpunt van het architectuurconcept.

De nieuwbouw zet de architecturale aaneenschakeling van volumes en binnentuinen verder. Terug met een openheid, gericht naar de directe buitenomgeving, een synergie van binnen-buitenruimtes.
Een zuiver architectuurvocabularium van een beperkt aantal materialen blijft aangehouden: beton, glas, baksteen, koper, … en zorgt hierdoor voor een rustgevende en harmonieuze sereniteit.